Preglej vse novice

Arriva bo na koprskih ulicah testirala sodoben avtobus na električen pogon

Kategorija: Splošno
Datum objave:
Nov električen avtobus Arrive

Avtobusom mestnega prometa v Kopru se bo jutri, 19. oktobra, pridružil sodoben avtobus na električni pogon MAN Lions City 10E. Po koprskih ulicah bo sicer vozil le nekaj dni – koncesionar Arriva, d. o. o. ga bo namreč testiral za novo koncesijsko obdobje.

Arriva bo električni avtobus MAN Lions City 10E v četrtek, 19. oktobra, testno vključila v mestni potniški promet v Kopru. Električni avtobus, ki sprejme 67 potnikov na 25 sediščih in 42 stojiščih, bo do ponedeljka, 23. oktobra, vozil na linijah 1, 2 in 2a mestnega potniškega prometa, torej na relaciji Koper–Kampel–Koper in Koper–Semedela–Markovec–Bolnica–Koper.

Arriva bo z 10,5-metrskim električnim avtobusom, ki ima vgrajene baterije s skupno kapaciteto 400 kWh in z dosegom do 350 km, izvajal intenzivna testiranja za novo koncesijsko obdobje. V skladu z rezultati testiranja bo podjetje Arriva vozila prilagodilo specifičnim potrebam mesta Koper in optimiziralo delovanje v skladu z najvišjimi standardi trajnostne mobilnosti, izsledke pa nato prilagodilo tudi ostalim mestom, v katerih izvajajo mestni potniški promet.

Mestna občina Koper in Arriva sta skupno zeleno pot začeli že leta 2016. Danes vključuje flota električnih vozil mestnega prometa v Kopru že šest srednje velikih avtobusov in štiri električna vozila za prevoze na klic oziroma Kurjerce.

Foto: Arriva