Preglej vse novice

Občina podaljšala rok za oddajo predlogov projektov participativnega proračuna

Kategorija: Splošno, Urejanje prostora
Datum objave:

Mestna občina Koper je podaljšala rok za oddajo predlogov projektov participativnega proračuna. Občanke in občani, ki bi še želeli soodločati o porabi proračunskih sredstev, bodo lahko v okviru projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido svoje predloge oddali do vključno četrtka, 23. maja.

Mestna občina Koper želi vsem občankam in občanom, ki bi želeli soodločati o porabi proračunskih sredstev, a zaradi prvomajskih praznikov in dopustov niso imeli dovolj časa za razmislek o potencialnih projektih, s katerimi bi dosegli višjo kakovost življenja v skupnosti, omogočiti dovolj časa za oddajo predlogov participativnega proračuna. Rok za oddajo predlogov se bo tako iztekel v četrtek, 23. maja, ob polnoči.

Projektne predloge lahko oddajo občanke in občani s stalnim prebivališčem v Mestni občini Koper, in sicer na spletni strani https://predlagamodlocam.koper.si/ z digitalnim certifikatom ali osebno v vložišču Mestne občine Koper oziroma na sedežu krajevne skupnosti. Lokacije za oddajo projektnih predlogov si lahko ogledate na spletni povezavi.

Vse pravočasno prispele predloge bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in tiste, ki ustrezajo predpisanim pogojem, junija dala na glasovanje. Občanke in občani bodo tako imeli že četrtič možnost podati svoje projektne predloge in zamisli ter odločati o načinu razporejanja in porabe 960.000 evrov v letih 2025 in 2026.

Foto: MOK