Preglej vse novice

Koprski občinski svet na zadnji seji pred poletnimi počitnicami

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Občinski svetnice in svetniki so se tudi julija zbrali na redni seji Občinskega sveta Mestne občine Koper, zadnji pred poletnimi počitnicami. Na včerajšnji seji so izdali soglasje k zadolžitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper in potrdili sporazum, sklenjen med koprsko in ankaransko občino, o plodovih oz. najemninah skupne gospodarske javne infrastrukture v upravljanju Marjetice Koper.

Občinski svet Mestne občine Koper je na 15. redni seji soglašal, da se Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper (JSS MOK) do višine 1,5 milijona evrov zadolži za financiranje naložb, predvidenih v finančnem načrtu 2024. Kot je pojasnil direktor JSS MOK Zlatko Kuštra, je dodatna zadolžitev potrebna za nemoteno poslovanje sklada in zaradi zamika pridobitve nepovratnih sredstev za projekt Nova Dolinska, ki jih sklad pričakuje v začetku leta 2025.

Koprski svetnice in svetniki so včeraj potrdili še nov Sporazum o plodovih (najemninah) skupne gospodarske javne infrastrukture v upravljanju Marjetice Koper, sklenjen med Mestno občino Koper, Občino Ankaran in Marjetico Koper, v katerem sta se občini dogovorili, da Marjetica Koper najemnine za gospodarsko javno infrastrukturo od 1. januarja 2024 dalje nakazuje neposredno Občini Ankaran v deležu 5,95 odstotka od letnih najemnin, ki jih je do zdaj v celoti nakazovala Mestni občini Koper.

Foto: MOK