Preglej vse novice

Znova v pridobitev znaka Slovenia Green

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je letos pristopila k ponovni presoji za pridobitev oziroma ohranitev znaka Slovenia Green. Koper je leta 2018 prejel srebrni znak Slovenia Green Destination, ki velja za mednarodno priznano oceno kakovosti in trajnosti ter obenem zavezo k zeleni prihodnosti. Leta 2021 pa so ob ponovni presoji ocene trajnosti destinaciji Kopru podelili okoljski znak Slovenia Green Destination Gold.

Zeleni značaj destinacije se odraža in uresničuje tudi v sklopu Zelene sheme slovenskega turizma. Posebne oziroma edinstvene naravne vrednote, ki pomembno vplivajo na zeleni značaj destinacije, so Naravni rezervat Škocjanski zatok, Kraški rob, dolina reke Rižane, gričevnato zaledje Kopra, dolina reke Dragonje in morje z obalo.

Tudi sicer je trajnostni turizem ena od ključnih strateških točk vizije razvoja turizma v destinaciji Koper. Mestna občina Koper zato ozavešča in motivira turistične ponudnike v občini za uvajanje trajnostnih poslovnih modelov, pridobitev okoljskih certifikatov in razvoj zelenih inovativnih produktov. Od poletja na Kraškem robu deluje tudi Center za obiskovalce Kraški rob, ki dviguje prepoznavnost Kraškega roba in pomembno prispeva k urejenemu in skrbnemu izvajanju dejavnosti v naravi.