Preglej vse novice

Javna razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin in razpored javnih predstavitev

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Geodetska uprava Republike Slovenije je na podlagi  1. odstavka 19. člena Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin (ZMVN-1, Ur. l., št. 77/17 in 33/19) objavila predlog modelov vrednotenja nepremičnin.

Objavljen je predlog modelov za vrednotenje enot vrednotenja, ki so stavbe in deli stavb, zemljišča ali deli zemljišč in za vrednotenje posebnih enot vrednotenja na podlagi njihove rabe v skladu s četrtim odstavkom 3. člena Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin.

Predlog modelov je  objavljen na spletni strani Geodetske uprave Republike Slovenije-Portal Prostor na povezavi: https://www.e-prostor.gov.si/

Vsi zainteresirani lahko od 10. oktobra 2024 do 25. novembra 2024 podajo mnenja in pripombe k predlogu modelov vrednotenja.

Splošne pripombe na modele vrednotenja se dajejo na obrazcu JR.MV-2, dostopnem na spletnem naslovu https://www.e-prostor.gov.si/, ki ga pošljete na naslov Geodetska uprava Republike Slovenije, Zemljemerska 12, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti na naslov vrednotenje@gov.si.

Pripombe, ki se nanašajo na zarise vrednostnih con in višine vrednostnih ravni nepremičnin na območju Mestne občine Koper pošljite na obrazcu JR.MV-1, dostopnem na spletnem naslovu https://www.e-prostor.gov.si/, in se pošljejo na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva ulica 10, 6000 Koper, ali skeniranega na elektronski naslov obcina@koper.si z obveznim pripisom v polje Zadeva: »MVN: Pripomba na množično vrednotenje« ali izpolnite obrazec v fizični obliki in ga oddate na vložišču Mestne občine Koper.

Mnenja in pripombe morajo biti ustrezno obrazložene.

Naznanilo o objavi predloga modelov vrednotenja nepremičnin ter poskusnem izračunu  se objavi na spletni strani Geodetske uprava Republike Slovenije – Portal Prostor, spletni strani Ministrstva za naravne vire in prostor ter spletnih straneh vseh občin.

Javno predstavitev modelov vrednotenja nepremičnin izvaja Geodetska uprava RS, in sicer v ponedeljek, 14. oktobra 2024, od 10. do 13. ure za občine na območju OGU Koper v prostorih Pretorske palače, Titov trg 3, Koper.