Predstava “Mojca Pokrajculja in začarani krajcar”

Vljudno vabljeni otroci, starši in seveda tudi nonoti.

Kratek opis:

Nastopili mladi igralci Gledališke skupine v skodelici čaja (Otroci gledališke delavnice Hiše kulture), s predstavo “Mojca Pokrajculja in začarani krajcar” v režiji Samante Kobal.

Mojco Pokrajculjo verjetno že vsi poznate. A naša Mojca Pokrajculja je čarovnica, dobra čarovnica, ki ima, čisto po naključju seveda, prav tako ime kot naslovna junakinja ljudske pravljice.

Naša Mojca se skupaj s še tremi čarovnicami pripravlja na pisanje knjige čarovniških urokov, ki ga druščina lahko izvede samo v noči polne lune. Takrat namreč nevidno črnilo učinkuje v vsej svoji popolnosti in uroki nastanejo prav taki kot se za natančne čarovnice iz Začarane hoste spodobi.

Seveda trojica tudi ta večer zamuja, a vseeno se na Mojčinih vratih prikaže še v pravem času. Priprava čarovniških urokov se že skoraj prične, ko se ena od čarovnic spomni, da je v hosti našla zanimiv predmet, za katerega se izkaže, da je skoraj na las podoben Mojčinemu (iz ljudske pravljice) krajcarju. A kaj hitro se izkaže, da je krajcar, ki ga je na tleh v hosti našla čarovnica Nika začaran krajcar, ki v noči polne lune začara čarovnice v druga bitja.

Vstopnica za posamezno predstavo je 4 eur. Nakup je možen eno uro pred začetkom predstave v Hiši Kulture.

Za vse dodatne informacije nas pokličite ali pišite na: zkd-mo.koper@siol.net, tel: (05) 627 80 99.