1.Fontana fest

Na eni najlepših razglednih točk v slovenski Istri, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv, so pred slabim letom dni odprli prvo in zaenkrat še edino vinsko fontano v državi. Prav tam se bo v sredo 14. avgusta zgodil imeniten dogodek – 1. Fontana Fest.

Pred zabavo in druženjem ob dobri glasbi, s pravo mero domačnosti, dobri domači hrani in vinski kapljici, napovedujemo zanimiv protokolarni program.

  1. Menjava starega soda z novim

 Na enem najbolj prepoznavnih primorskih praznikov letošnjem prazniku Refoška, ki so ga letos že 47-ič organizirali v prestolnici vinorodnega okoliša Slovenska Istra v Marezigah, so izbrali prvaka vinske fontane in sicer lanski refošk Robija in Dorjana Korenike iz Kort, ki ga bodo zamenjali s starim iz kleti Jogan.

  1. Predstavitev in predaja namenu starodobnega ameriškega avtobusa

Ob tej priložnosti bodo svečano predali namenu novo turistično pridobitev v Marezigah, 44-sedežni starodobni ameriški avtobus s premično prozorno panoramsko streho, ki sicer že od letošnjega maja vozi na relaciji Koper – Vinska fontana – Koper.

  1. Pobratenje fontan (Vinska fontana & Fontana piv Zeleno zlato Žalec)

Tokratna prireditev bo pa posebna tudi zaradi tega, ker jo bodo obiskali tudi predstavniki Fontane piv Zeleno zlato iz Žalca. Sledilo bo pobratenje edinstvenih fontan, projekt s katerim si bodo lastniki obeh lahko izmenjali izkušnje, si medsebojno pomagali in delili primere dobre prakse.

4. Nastop pihalnih orkestrov iz Marezig in Liboj (Žalec)

»Če bosta odslej na »trgu« skupaj stopili fontani vina in piv iz Marezig in Žalca, zakaj ne bi združili moči tudi mi?! – so rekli v pihalnih orkestrih iz Marezig in Liboj in se odločili, da bodo na prvem Fontana Fest-u odigrali tudi skupen repertoar.

Sledila bo zabava z razgledom…

Nastop domačih klap Capris in Solinar ter zasedba Mi3.

Zelo bomo veseli vašega odziva in seveda obiska!

V imenu osebja Vinske fontane Alen in Patrik Babič.

info: 041 687 533 (Alen) ali 051 684 777 (Patrik)