Jesenski cikel predavanj 2019

Vabimo vas na 4 predavanja jesenskega cikla 2019. Naši gostje bodo: Marija Merljak, Janja Urbančič, Andrej Perko in Marko Juhant.

Na predavanjih boste izvedeli, kako si dobro okrepiti svoj imunski sistem. Spoznali boste koncept sočutnega starševstva ter napotke, kako ravnati v specifičnih vzgojnih situacijah. Izvedeli boste tudi, kakšna sta pomen in vloga moškega v današnjem času.

Redna cena posameznega predavanja znaša 8 evrov. Cena predavanja v paketu pa znaša LE 6 evrov (25 % popusta). Vsa štiri predavanja vam za prijave do 18. septembra 2019 ponujamo v paketu za samo 24 evrov (cena vključuje DDV). Pohitite in izkoristite ugodno ponudbo predavanj vrhunskih predavateljev.

Število paketov je omejeno, zato pohitite in si svoje mesto zagotovite na tej povezavi: forms.gle/RTrRRY2k8VeqaFG16

Znesek lahko poravnate prek nakazila TRR 10100-0036040442 (Intesa Sanpaolo Banka) ali nas obiščete v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper – vhod z Vojkovega nabrežja.

Predavanja bodo potekala v atriju Središča Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Informacije: tel.:+386 (0)590 47 121, gsm: +386 (0)51 458 410 ali info@sredisce-rotunda.si

PODROBNEJŠI OPISI PREDAVANJ:

MARIJA MERLJAK: RAVNOVESJE NA KROŽNIKU – RAVNOVESJE V TELESU
Sreda, 25. september 2019, ob 18. uri

Z nami bo Marija Merljak, univ. dipl. ing. živilske tehnologije, ki jo pogosto zasledite na televiziji in v časopisih. Kot predavateljica deluje v različnih izobraževalnih in zdravstvenih ustanovah. Avtorica šestih knjig o zdravi prehrani vam bo predstavila, katera hrana služi kot pomoč za učinkovit imunski sistem ter kot pomoč hormonom za ravnovesje v jesensko-zimskem času. Izvedeli boste tudi, kakšna hrana mora biti na krožniku za boljšo gibljivost kosti in mišic.

JANJA URBANČIČ: SOČUTNO STARŠEVSTVO
Četrtek, 17. oktober 2019, ob 18. uri

Kaj je sočutno starševstvo in zakaj to nikakor ni enako kot permisivno starševstvo? Kako postavljamo meje tako, da smo spoštljivi in odločni hkrati? Kaj so osebne meje in zakaj so pomembne? Zakaj je to, kakšen odnos zgradimo z otrokom, še pomembnejše od tega, da postavimo meje? Na ta pomembna vprašanja vam bo odgovorila Janja Urbančič, mama dveh šoloobveznih otrok, predavateljica, vodja starševskih skupin ter mentorica za osebno rast ter sočutno in avtentično vzgojo.

ANDREJ PERKO: BITI MOŠKI V DANAŠNJEM ČASU
Četrtek, 21. november 2019, ob 18. uri

Moški in njihov pomen, drugačnost (moškost) je danes nezaželen pojav. Moškost in predvsem njegova seksualnost se kriminalizira in predvsem kulturno kastrira – postali so drugi spol. Biti moški postaja že skoraj psovka. Danes ni več vprašanje, kako zaščititi ženske, ampak kaj bomo napravili z moškimi. O tem bo predaval strokovnjak trdnih prepričanj, Andrej Perko, doktor psihologije in specialist klinično-psihološkega svetovanja.

MARKO JUHANT: RECEPTI V VZGOJI
Četrtek, 5. december 2019, ob 18. uri

Marko Juhant, specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti vam bo predstavil kratke in jedrnate napotke, kako ravnati v specifičnih vzgojnih situacijah, ki jih opisuje v svoji knjigi Recepti v vzgoji. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, vzgojitelje, starše in otroke. Spoznali boste zanimive in predvsem učinkovite nasvete, ki so primerni tako za predšolske otroke, šolarje na začetku šolanja kot tudi za mlajše in starejše najstnike.