Delavnica suhozidne gradnje v Kastelcu

Društvo JUGNA in Zavod Traven vas v sodelovanju z vaško skupnostjo Kastelec in Parkom Istra vabita na delavnico suhozidne gradnje kot priložnost za izpopolnjevanje veščine gradnje suhega zida

V nedeljo, 3. november 2019
V Kastelcu, od 09.00 – 13.00.

Obnavljali bomo zanimiv suhi zid ob nekdanji vojaški stražnici in druge vaške suhozide. Delavnico bo vodil priznani mojster suhega zida Dejan Zadravec, tudi vpisani nosilec veščin suhozidne gradnje v katalogu nematerialne kulturne dediščine Slovenije.

Delavnica je brezplačna. Potrebno orodje, malico in napitke priskrbijo organizatorji. S sabo vzemite rokavice, obujte čevlje, ki vam ščitijo noge.

Število udeležencev je omejeno. Zaželena je potrditev udeležbe do 02.10.2019 na e-mail: vinko.zupancic@gmail.com ali na tel. 041 609 884. V primeru slabega vremena, mokrega terena ali nepredvidenih dogodkov vas lahko tako obvestimo o preložitvi delavnice.

Navodila za pot in zbirališče udeležencev: V Kastelec se lahko pripeljete po avtocesti in uporabite izvoz Kastelec. Če se vozite iz koprske strani, je to prvi izvoz za viaduktom Črni Kal. Zbirno mesto je Park Istra oziroma nekdanja stražnica na vrhu vasi.

Udeleženci sodelujejo na delavnici na lastno odgovornost.