Preglej vse novice

Osnutek Občinskega prostorskega načrta MOK je javno razgrnjen

Kategorija: OPN, Urejanje prostora
Datum objave:

Začela se je javna razgrnitev dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper in Okoljsko poročilo za OPN Mestne občine Koper z dodatkom za presojo sprejemljivosti vplivov izvedbe plana na varovana območja, ki bo trajala do vključno 31. marca. V tem času bo Mestna občina Koper izpeljala več javnih obravnav, javnost pa bo imela možnost na gradivo podati svoje pripombe in predloge.

Gradivo je od 14. februarja 2022 do vključno 31. marca 2022 javno razgrnjeno na naslednjih lokacijah:

  • na spletni strani Mestne občine Koper (povezava),
  • v času uradnih ur v veži upravne stavbe Mestne občine Koper (Verdijeva ulica 10): ob delavnikih od 8:00 do 12:00, ob sredah pa še od 14:00 do 17:00,
  • v prostorih krajevnih skupnosti Mestne občine Koper (preverite termine).

Javno razgrnjeno bo naslednje gradivo:

  • dopolnjen osnutek Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper (v nadaljevanju OPN), ki sta ga pripravila izdelovalca Ljubljanski urbanistični zavod, d. d., Verovškova ulica 64, Ljubljana in LOCUS prostorske informacijske rešitve d. o. o., Ljubljanska cesta 76, Domžale v sodelovanju s PS Prostor d. o. o., Pristaniška 12, Koper ter
  • Okoljsko poročilo za OPN Mestna občina Koper z Dodatkom za presojo sprejemljivosti vplivov izvedbe plana na varovana območja, ki ju je izdelalo podjetje IPSUM, okoljske investicije d. o. o., Ljubljanska cesta 72, Domžale, pod številko projekta 366/20, januar 2021.

Del javne razgrnitve tudi javne obravnave gradiva

Mestna občina Koper bo v času javne razgrnitve OPN-ja izpeljala 15 javnih obravnav, seznam katerih objavljamo tukajUdeležbo na javni obravnavi je treba predhodno potrditi tajništvu krajevne skupnosti, vsaj dva dni pred obravnavo. Kontaktne številke tajništev krajevnih skupnosti so objavljene tukaj.

V postopkih priprave s podajo pripomb sodeluje tudi javnost

Javnost lahko v času javne razgrnitve poda tudi pripombe in predloge na razgrnjeno gradivo. Za lažje pregledovanje grafičnih vsebin in za enostavnejšo oddajo pripomb vas vabimo, da se poslužite namenskega spletnega portalaki vsebuje grafične vsebine, prikazane na interaktivnem zemljevidu, omogoča pa tudi lažje iskanje in neposredno oddajo pripomb oziroma predlogov.

Več o oddaji pripomb je objavljeno na strani Javna razgrnitevRok za oddajo pripomb in predlogov se izteče v četrtek, 31. 3. 2022.